Acties en donaties

Hoofddorp, 5 juli 2023

Haarlemmermeerse Lionsclubs nemen bejaarden in de boot

Op initiatief van Lionsclubs Haarlemmermeer-Ringvaart en Haarlemmermeer Host kon een grote groep bejaarde inwoners van Haarlemmermeer onlangs genieten van een gezellig dagje op het water.

Tijdens een zonovergoten vrijdag stapte vorige week een groep van maar liefst 68 bejaarde inwoners van Haarlemmermeer op een grote partyboot van Rederij van Leersum Varend Feesten in Roelofarendsveen voor een boeiende vaartocht door het Groene Hart. Het gezelschap op leeftijd werd ontvangen met koffie en gebak en kreeg later ook een smakelijke lunch met soep en broodjes kroket voorgeschoteld. De leden van de lionsclubs zorgden voor de nodige hand-en-spandiensten. Een bijzondere ervaring rijker werden de bejaarde gasten na afloop van de vaartocht weer teruggebracht naar de diverse locaties.

In het verleden organiseerde groep Hoofddorp van het Rode Kruis deze vaartocht, welk initiatief vervolgens werd opgepikt door Lionsclubs Haarlemmermeer-Ringvaart en Haarlemmermeer Host. Dankzij verschillende fondsenwervende acties kwam er voldoende budget ter beschikking, maar helaas gooide Corona roet in het eten en het budget werd geparkeerd. Met deze wetenschap gingen Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart Chris Verkuyl en Dick Krijger begin van dit jaar aan de slag om samen met Lionsclub Haarlemmermeer Host de voorgenomen vaartocht alsnog te kunnen organiseren.

In nauwe samenwerking met groep Hoofddorp van het Rode Kruis werd een gastenlijst met potentiële kandidaten samengesteld. Vooral de complexe logistiek vormde een uitdaging, want het merendeel van de gasten maakt gebruik van een rollator waar in het vervoersplan goed rekening mee moest worden gehouden. Voor het vervoer van de gasten werden namelijk leden van de club met eigen auto’s en busjes ingezet. Onder invloed van de hoge gemiddelde leeftijd kreeg de organisatie geheel volgens verwachting de nodige last minute afzeggingen, welk budget werd benut om binnen het kostendekkende budget een extra drankje te kunnen serveren. 

Nieuwe-vloer-clubgebouw-Jeugdland-Hoofddorp-dankzij-Lions-Club-Haarlemmermeer-Ringvaart-HCnieuws-

Hoofddorp aan Zee

Beste leden van de Lions en via die weg ook de donateurs,

We willen jullie ook dit jaar weer ontzettend bedanken voor jullie bijdrage aan Hoofddorp aan Zee. Dankzij jullie hebben 83 kinderen die niet of te kort op vakantie zouden gaan een bijzondere week beleefd waarin ze konden bouwen, verven, dansen, acteren en sporten. We wensen jullie een fijne nazomer en hopelijk tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet namens alle kinderen en begeleiders,

De organisatie van Hoofddorp aan Zee
Gerrit Blaauw, Nina de Haan en Sjors van der Vlugt
Het Cultuurgebouw

Ps. De foto en tekst van de cheque-overhandiging heeft al op de online nieuwskanalen gestaan, maar komt samen met een terugblik op Hoofddorp aan Zee ook nog in de krant (zie hieronder).

Cheque voor Hoofddorp aan Zee (onderaan de pagina)


 

Gedurende de maanden oktober t/m december 2021 is er weer flink ingezet om wijnen en Amaryllisbollen te verkopen. Met als mooi resultaat een bedrag van € 5.000,–, te verdelen over beide organisaties.


 

Sponsor van Het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voorde kinderafdeling en dagbehandeling in het Spaarne Gasthuis te Haarlem.
Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. 
Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt! 


 


 


 

In de Zoom vergadering van 7 april 2021 werd een bijzonder idee geopperd. Omdat er vanaf maart 2020 geen vergaderingen met fysieke aanwezigheid van de leden meer geweest is, zijn er ook een heel aantal “verjaardag of bijzondere gelegenheid” rondjes achterwege gebleven.

In de afgelopen Zoom vergaderingen is de activiteit van “Little Lions Child Coaching” aan de orde geweest. Spontaan werd besloten om al dat “uitgespaarde” drankgeld maar te doneren aan “Little Lions”. Tijdens de Zoomvergadering van 28 april 2021 werd het te doneren bedrag afgerond op € 625,–.


 

Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart steunt Stichting De Aanloop

Dinsdag 2 november overhandigde president Frans Kroon van Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart een cheque ter waarde van € 4.000,- aan voorzitter Lex Passchier en penningmeester Roel Haijtink van de in Hoofddorp gevestigde Stichting De Aanloop. 

De overhandiging van de cheque vond plaats in het gebouw van Stichting De Aanloop aan de Kruisweg 622 in Hoofddorp, onder toeziend oog van Lionsclub lid Chris Verkuijl. Met de donatie kon deels een memory spel worden gefinancierd terwijl het bedrag ook ten goede komt aan materiaal voor zowel de tuin als ingrediënten voor de keuken. Zo bereiden de koks van de stichting maandelijks een drie gangen menu met verse producten.

Over Stichting De Aanloop

Stichting De Aanloop, een vrijwilligersorganisatie, organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Sommige activiteiten worden in het clubgebouw aan de Kruisweg 622 in Hoofddorp gehouden zoals het Rolstoeldansen, Muziek, de Vaksoos, het Eetcafé en de Instuif. Andere activiteiten waaronder paardrijden, sportief bewegen en zwemmen vinden plaats buiten het clubgebouw. Wekelijks maken 250 deelnemers gebruik van de verschillende activiteiten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van 90 vrijwilligers. De Stichting is qua inkomsten afhankelijk van subsidies van de overheid en giften.

________________________________________________________________________________

SPECIALE PUZZLES VOOR DE WESTERKIM.

Geert Blijham van de Lionsclub Haarlemmermeer-Ringvaart heeft maandag 23 november 2020 aan Marjan Jansen van de Westerkim 12 puzzels overhandigd.
De club vind het fijn om een lokaal doel te kunnen ondersteunen met deze puzzels die speciaal geselecteerd zijn voor de doelgroep op de gesloten afdelingen van de Westerkim. De puzzels zijn gekocht bij Pienterepuzzels die ook een goed doel nastreven, dus worden met deze actie dus twee goede doelen gediend.
We hopen dat de bewoners veel plezier van de puzzels hebben!

Cheque voor Villa Octet.

 

Cheque voor ’t Kabouterhuis.

 

2019 Kabouterhuis

 

2019 MeerBewegen/Meer Spinning voor Hoofddorp aan Zee 2020

 

 

2018 Voedselbank

 

2018 MeerBewegen/MeeerSpinning voor Hoofddorp aan Zee 2019

 

2017 MeerBewegen/LionsMeerkamp 2017 voor Stichting Leergeld

 

 

2016 St. Leergeld / Lions Meerkamp

 

2015 St. Leergeld / Lions Meerkamp.
Paul Zijlstra, Gea den Ouden en Marjon Hansen van St. Leergeld, Marco Roodzant en Marjon Kerkheide, hoofd zwemzaken SKWA.

 

2014 St. Leergeld / Lions Meerkamp
Marjon Hansen van St. Leergeld en Arno ter Avest.

Lions Meerkamp 2014 opbrengst voor St Leergeld

 

2014 St. Leergeld / Lions Meerkamp
Marjon Hansen en Gea den Ouden van St.Leergeld en Wim Huijsmans.

 

2013 St. Leergeld / Lions Meerkamp
Gea den Ouden en Marjon Hansen van St. Leergeld en Arno ter Avest.