Smulbos

Alle informatie over het Smulbos project is te vinden op de website van het Smulbos

Martin Schröder plant de laatste Lion boom in het ‘Smulbos’.

Luchtvaartpionier Martin Schröder plantte zaterdag 29 november 2014 namens de vijf Lionsclubs uit Haarlemmermeer en Lisse de laatste hoogstam Ecololette (rode)appelboom in het ‘Smulbos’, bij de Plesmanhoek aan de IJweg nabij Schiphol. De Plesmanhoek beslaat een gebied van 30 hectare waarin verschillende gewassen worden geteeld en biedt nieuwe mogelijkheden tot recreatie.
Twee jaar geleden namen vijf Lionsclubs in Zone 2B (Haarlemmermeer Host, Haarlemmermeer XXY, Haarlemmermeer-Ringvaart, Schiphol en Lisse, De Oude Duinen), in navolging van de wereldwijde Lionsactie om meer zorg te dragen voor een betere leefomgeving, het initiatief tot het opzetten van het ‘Smulbos’.
Met de aanplant van de eerste boom legden zij destijds de basis voor een bos van fruitbomen en struiken, dat met deze laatste aanplant door Martin Schröder zijn voltooiing nadert. De gezamenlijke Lionsclubs dragen de komende vijfjaar nog zorg voor het onderhoud van het bos. De(rode) appelboom Ecolette werd na het planten door mevrouw Tineke Schröder omgedoopt met een fles appelcider tot de naam Martin Schröder appelboom. Behalve de bestuursleden en vele Lions van de deelnemende Lionsclubs, waren ook aanwezig de zônevoorzitter van zone 2B Harry Winnubst, de 1e vice gouverneur Mark Wijngaarde en de 2e vice gouverneur Wim Meijers.

2e verslag van het Lions Smulbos 2014-2015
1e verslag van het Lions Smulbos 2013