MeerBewegen

Van 2012 t/m 2017 is het Lions Meerkamp georganiseerd.
Hieronder de informatie daarover.
Helemaal onderaan is de link naar het Lions MeerBewegen, dat vanaf 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met de Lionsclub Haarlemmermeer.

Opbrengst sportieve activiteiten Lions Meerkamp gaat naar Leergeld Haarlemmermeer.

Lions Meerkamp is een initiatief van de Lionsclub Haarlemmermeer – Ringvaart en Stichting Meersportief. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op en rondom de Toolenburgerplas bij Hoofddorp waar teams van bedrijven, verenigingen en particulieren uit de regio elkaar in sportief verband hebben getroffen. De derde editie van dit evenement vond plaats op zondag 31 mei 2015. Wethouder Adam Elzakalai ondersteunde de sporters door met toetergeluid het evenement te openen. De opbrengst wordt in overleg met Stichting Leergeld Haarlemmermeer besteed aan zwemlessen voor de kinderen. Alhoewel het weer niet echt heeft meegewerkt op deze zondag zijn er maar liefst 14 enthousiaste teams actief geweest met verschillende uitdagende spelactiviteiten waarmee zij in de prijzen konden vallen. Hun tweede uitdaging was geld inzamelen voor Stichting Leergeld Haarlemmermeer die kinderen uit gezinnen met een

minimum en ook gehandicapte kinderen uit deze doelgroep hun zwemdiploma A laat halen. Lions Haarlemmermeer – Ringvaart heeft gekozen voor de zwemlessen omdat de Haarlemmermeer een waterrijke gemeente is. Voor kinderen is het daarom belangrijk dat ze in ieder geval hun zwemdiploma A halen.
Winnaar van het Meerkamp was het IRDETO team, zij sleepten ondanks het regenachtige weer met 97 punten de Wisseltrofee in de wacht. Studenten van het CIOS werden als begeleiders ingezet waardoor zij een deel van hun afstudeeropdracht konden vervullen. Clubpresident Marco Roodzant memoreert nog even dat een dergelijke buitenactiviteit het liefst met mooi weer beoefend wordt, maar ondanks de regen waren de teams heel gedreven om het parcours met spelactiviteiten te volbrengen. Stichting Leergeld heeft op donderdag 2 juli een cheque met de opbrengst van de Lions Meerkamp ontvangen. En wat is nu een mooiere plaats dan het zwembad van het SKWA om deze feestelijke handeling te laten plaatsvinden?

Resultaat MEERbewegen 2016.

Overhandiging cheque 2015

Overhandiging van de Lions Meerkamp 2015 cheque door
President Marco Roodzant (re) en Lionslid Paul Zijlstra (li) aan
Marjon Hansen (midden) en Gea den Ouden (li) van de Stichting Leergeld.
Rechts Marjon Kerkheide, hoofd zwemzaken SKWA.

Meer weten wat dit sportieve evenement en het hieraan gekoppelde goede doel precies inhoudt?

Klik op Lions MeerBewegen