Sinterklaasdoos

Een verslag van Vera Roodzant.

Voor de voedselbank hebben drie vrouwen zich opgegeven om de voedselbank in Hoofddorp hun hulp aan te bieden voor de sinterklaascadeautjes voor de kinderen. Op donderdag 13 november 2014 kwamen Ineke, Vera en Marianne zich melden bij de voedselbank. Ze gingen inventariseren of er genoeg cadeaus waren ingezameld door de voedselbank en of het genoeg was om alle zakken te vullen. Op de zolder gingen de vrouwen gelijk aan de slag. Na het vullen van de tassen voor de kinderen tussen de 0 – 13 bleek dat er geen leuke cadeaus waren voor de kinderen tussen de 14 – 17 jaar. Na een brainstormsessie, om op te schrijven wat leuk is voor de jongeren, gingen Vera en Ineke de winkels in om de tassen te kunnen vullen.

De week erna kwamen de drie vrouwen weer bij elkaar bij de voedselbank om te vragen of er meer kinderen waren bijgekomen en om de laatste dingen te bespreken voordat de pakketten afgeleverd moesten worden. Het bleek dat er een paar kinderen bij waren gekomen, dus Ineke, Vera en Marianne gingen gelijk weer naar zolder om de laatste tassen te vullen. Gelukkig was er nog genoeg speelgoed voor de bijgekomen kinderen. De tassen waren allemaal eerlijk verdeeld met bijvoorbeeld een leuk spel en speelgoed. Ineke en Vera hebben thuis de laatste tassen gevuld voor de jongeren van 14 – 17 jaar. Ruim op tijd zijn later nog de laatste tassen afgeleverd bij de voedselbank, zodat de volgende dag de medewerkers deze konden gaan uitdelen. Door goede samenwerking en snelle afhandeling zijn alle tassen goed gevuld met leuke cadeautjes voor elke leeftijd.

In november 2014 zijn er 150 Sinterklaaspakketten verzorgd voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Deze actie werd mogelijk dankzij de opbrengst van een vorige wijnactie.