Paardenbak vernieuwen

Zaterdagmorgen 15 november 2014, een 8-tal stoere Lions

arriveren om 8.15 uur (!!) bij de zorginstelling ‘Quinta Essentia’ bij Zwaanshoek. Het regent net niet, maar de lucht is zwaar van vochtigheid en dat blijft de hele dag zo. Een ieder van ons is bepakt met oude jas, werkhandschoenen, pet en natuurlijk laarzen. De koffie met warme appeltaart staat klaar en door de ramen zien we de baggerige paardenbak met een zeer oud hekwerk er omheen. Daar gaan we wat aan doen!
Eerst slopen natuurlijk die handel, op zich al een klus, waarbij vooral Marco zich verdienstelijk maakte door met een vernuftig pompapparaat de oude palen, die nog stevig vast in de grond zaten, op te krikken. Jan diende hierbij als tegenwicht. Intussen was de ‘boorploeg’ te weten Bauke en Piet gestart met de gemotoriseerde palenboor om gaten te boren voor de gigantische amerikaans-eiken nieuwe palen.


Een fiks karwei was het vervolgens om de nieuwe palen goed “in-het-lood” op z’n plaats te krijgen, een klus die door Frans, Paul en ondergetekende werd geklaard. Werkelijk als een sterk paard en met grote stappen zorgde Pascal dat de zware palen op tijd werden aangevoerd. Intussen werden ook de horizontale brede planken aangevoerd en onder deskundige leiding van de beide mannen van Quinta Essentia, Warja en Paul, waterpas tegen de nieuwe palen geschroefd.Toen de duisternis inviel was de paardenbak van 33 x 18 meter vrijwel rondom dicht en konden de 3 paarden hun vertrouwde ruimte weer betreden. De dagen erna hebben Warja en Paul het karwei op finesses afgemaakt. Rond een uur of één genoot ons 8-tal van een welkome ‘time out’ in de vorm van een aangeklede erwtensoep maaltijd, bereid door Nanda en Joke, ook dames van Quinta Essentia.
Moe, maar voldaan keerde ieder van ons huiswaarts.

Kunstwerkplaats Quinta Essentia

kunstwerkplaats
tel 0235280025/0655775268