Bos- en park onderhoud


Bomen rooien en hout hakken.

3 februari 2009 om de klok van 09.00 uur stond een behoorlijk pittig Lions gezelschap op de parkeerplaats van de Serviceflat “Huis te Bennebroek” om onder leiding van Peter de Jong van Landschap Noord Holland als dollen aan de gang te gaan met lichamelijk zware activiteiten als hakhoutbeheer, afruimen zaaghout en het opbouwen van takkenrillen. Toegegeven, het miezerde bijna de hele dag, maar het weerhield ons er niet van om de handen uit de mouwen te steken. ’s Middags om half drie vond de boswachter het mooi, nadat we ettelijke hectaren bosgrond minutieus hadden gekuist. Soms met gevaar voor eigen leven, terwijl slechts bij hoge uitzondering een zeldzame boom het veld had moeten ruimen terwijl dit niet de bedoeling was.

Aan het eind van de rit ging het gezelschap mannetje aan mannetje nogmaals door het bewerkte perceel voor een laatste controle op mogelijk achtergebleven takjes (vinden sneeuwklokjes niet fijn, zo begrepen wij). Bij deze activiteit was het vooral ‘ons Martin’ die zich wel heel minutieus van zijn taak wist te kwijten. Een van de hoogtepunten van de dag vormde de door Ralph en Gerard D. verzorgde lunch. Rijkelijk en smakelijk zijn hier de kernwoorden! Met grote dank aan beide heren en Ralph in het bijzonder wiens onderneming voor betaling van de bijbehorende rekening bleek te hebben gezorgd!
Al met al was het een werkzame dag die wat deze ploeg betreft zeker mag worden herhaald, zelfs al moest een enkele leeuw hiervoor zelfs een dagje snipperen of onbetaald verlof nemen.